Om författaren - Jessica Dunkers

Linus och jag i Wien sommaren 2018

Jag har så länge jag kan minnas älskat att skriva och när jag gick i skolan var skrivuppgifter det bästa jag visste. Men inte visste jag då att jag en dag skulle släppa en egen bok. Under mitt liv har jag redan hunnit med att arbeta med lite av varje och jag är både utbildad bagare/konditor och utbildad studie- och yrkesvägledare med flera års erfarenhet av att arbeta med högstadieungdomar. Idag arbetar jag framförallt med transkribering, undertexter och översättning. På fritiden älskar jag att upptäcka världen och jag reser gärna till nya länder när jag har möjlighet. Musik är också livet – jag är en riktig mellonörd!

Jag har nu släppt min första bok, ”De kallar honom Bitcoinmiljonären”. Det har varit en häftig resa, men också en känslomässig bergochdalbana. Jag har både skrattat och gråtit under arbetet med den här boken. Livet är inte rättvist, det vet vi nog alla om. Men att gå från att vara en vanlig privatperson som köpt kryptovaluta till att bli utnyttjad av en av våra största myndigheter för att de vill skapa vägledande domar – den känns kan jag säga. Även för mig som ”bara” står bredvid. 

Att skriva den här boken är ett sätt för mig att bearbeta det som händer. Men framförallt är det en berättelse om kampen för upprättelse. Att våga och orka stå emot när man blir felaktigt behandlad av myndigheter, de som vi medborgare måste kunna lita på.

Jag är oerhört stolt över det min man Linus har åstadkommit i livet. Allt ideellt engagemang i Tanzania och här i Sverige, alla hans innovativa idéer, alla företag och den framgången han haft inom kryptovalutor. Men mest stolt är jag över att han är en extremt omtänksam person som är mån om att människor i hans närhet ska må bra. Han har en oslagbar förmåga att få mig på bra humör och jag är en privilegierad kvinna som haft honom bredvid min sida i över 13 år. Jag är lika kär nu som när vi träffades den där höstdagen i november 2009.

Du är varmt välkommen att kontakta mig om du har frågor om boken. Jag nås på e-post jessica@dunkers.nu.